Misverstanden en onuitgesproken/ongehoorde behoeften en belangen liggen veelal aan de basis van conflicten. We kunnen ons tekort gedaan, aangevallen, alleen, bedreigd, bang, boos of verdrietig voelen. Gesprekken worden een herhaling van standpunten.

 

Wanneer emoties hoog zijn opgelopen, is het vaak moeilijk elkaar nog te verstaan. Hoe blijf je met elkaar in verbinding terwijl je in conflict bent?

 

Ik geloof dat mensen sociale wezens zijn. In conflict zijn met anderen raakt mensen persoonlijk. Ik onderzoek met jullie waar de echte pijnpunten en onderliggende behoeften liggen. Ik help met vertalen en hertalen van jullie woorden, emoties en dat wat moeilijk hardop te zeggen is. We bekijken hoe jullie communicatie zo kan veranderen dat deze bijdraagt aan een oplossing. Wat is er nodig dat jullie je beiden gehoord voelen? Want vaak gaat het niet zozeer om de verschillen, maar hoe er met de verschillen wordt omgegaan.

 

Maar ook: hoe zorg je dat je in een conflict met de ander niet met jezelf in conflict komt? Wat is belangrijk voor je? Wat voor de ander? Waar staat het conflict voor en wat zou het voor je betekenen als het conflict wordt opgelost en het contact met de ander verbetert?

 

Afhankelijk van jullie specifieke situatie, kijken we welk traject voor jullie het meest passend is. Mediation, (zakelijke) conflict/communicatiecoaching of relatiebemiddeling/therapie. Echtscheidingsmediation doe ik in vaste samenwerking met een advocaat.

Froukje Vernooij

In mijn praktijk ervaar ik dat de combinatie van zowel aandacht voor de psychologische aspecten als aandacht voor de praktische elementen binnen conflictsituaties bijdragen aan een meer duurzaam resultaat.

 

Ik heb klinische- en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna ben ik werkzaam geweest als behandelend psycholoog binnen een GGZ-instelling.

 

Naast de individuele psychologie ben ik de laatste jaren meer geïnteresseerd geraakt in de psychologische processen tussen mensen, en dan met name in conflictsituaties. Ik ben de opleiding tot mediator gaan volgen aan het Amsterdams ADR-instituut en ben MfN registermediator. Ook heb ik me verder gespecialiseerd binnen de EFT (Emotionally Focussed Therapy).

 

 

MEIJS MEDIATION & CONFLICTBEMIDDELING

Meijs Mediation MfN Register