Wanneer mediation of conflictbegeleiding?
Het verschil tussen mediation en conflictbegeleiding is dat er bij mediation sprake is van een conflictsituatie waar op korte termijn een oplossing voor moet komen. Niet zelden met een juridisch gevolg als partijen niet samen tot een oplossing komen.
Bij conflictbegeleiding betreft het meer een communicatiepatroon dat doorbroken wenst te worden. Conflictbegeleiding richt zich met name op een duurzame verbetering van de communicatie en/of samenwerking in de toekomst.
In beide situaties wordt gekeken naar de belangen van beide partijen. Bij conflictbegeleiding is echter meer tijd en ruimte om de nadruk te leggen op het communicatiepatroon. Mediation kent over het algemeen een korter traject dan conflictbegeleiding.
Aan de hand van een vrijblijvende intake bekijken we samen welke context gewenst is voor jullie situatie.
Froukje Vernooij
In mijn praktijk ervaar ik dat de combinatie van zowel aandacht voor de psychologische aspecten als aandacht voor de praktische elementen binnen conflictsituaties bijdragen aan een meer duurzaam resultaat.
Ik heb klinische- en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna ben ik werkzaam geweest als behandelend psycholoog binnen een GGZ-instelling.
Naast de individuele psychologie ben ik de laatste jaren meer geïnteresseerd geraakt in de psychologische processen tussen mensen, en dan met name in conflictsituaties. Ik ben de opleiding tot mediator gaan volgen aan het Amsterdams ADR-instituut en ben MfN registermediator. Ook heb ik me verder gespecialiseerd binnen de EFT (Emotionally Focussed Therapy).